Πιστοποίηση στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων

AGRICULTURE

Το ΚΕΚ ΚΑΚΟΥΡΗ σαν αναγνωρισμένος από το Υπ.Α.Τ.Τ. φορέας κατάρτισης και εξέτασης πρόκειται να υλοποιήσει σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω στην Ορθολογική χρήση Φυτοφαρμάκων με σκοπό την παροχή πιστοποιητικού.

Σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 4 του άρθρου 20 του νόμου 4036/2012 (ΦΕΚ Α΄8), από 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Το Πιστοποιητικό Ορθής Χρήσης Γεωργικών φαρμάκων αποκτάται με τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου σε εξετάσεις στα ΕΙΔΙΚΑ για το σκοπό εξεταστικά κέντρα.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΑΓΟΡΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Υποβάλλετε την αίτησή σας τώρα για να επωφεληθείτε το χαμηλό κόστος παραβόλου!

Οι αγρότες και οι επαγγελματίες χρήστες  γεωργικών φαρμάκων δεν θα μπορούν χωρίς πιστοποιητικό να προμηθεύονται και να χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα για τις καλλιέργειες τους. H έννοια του "επαγγελματία χρήστη γεωργικών φαρμάκων" δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τον "κατά κύριο επάγγελμα αγρότη". Επαγγελματίας χρήστη γεωργικών φαρμάκων είναι αυτός που παράγει αγροτικά προϊόντα με σκοπό την πώληση σε τρίτους, ακόμα και αν έχει άλλο κύριο επάγγελμα.

Διαδικασία απόκτησης του Πιστοποιητικού    

1.  Πρόγραμμα κατάρτισης για την προετοιμασία συμμετοχής στις εξετάσεις, διάρκειας 10 ωρών θεωρητικής κατάρτισης και απεριόριστη προσομοίωση μεσω Η/Υ πάνω στην προς εξέταση υλη.(προαιρετικό)

2. Συμμετοχή στις εξετάσεις του Υπουργείου:

  • Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε 40 τυχαία επιλεγμένες ερωτήσεις της βάσης δεδομένων μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο. Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού απαιτείται η σωστή απάντηση σε 20 ερωτήσεις.
  • Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται αυτόματα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν ορθά και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού. Το πιστοποιητικό εκτυπώνεται και σε αυτό αναγράφεται μοναδικός κωδικός.

3. Τα πιστοποιητικά χορηγούνται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου μετά από την επιτυχή εξέταση.

4. Στα τμήματα κατάρτισης διδάσκουν συνεργάτες μας Γεωπόνοι με πολυετή εμπειρία στη χρήση φυτοφαρμάκων.

5. Τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής του Υπουργείου, από τις οποίες θα κληθείτε να απαντήσετε σε 40 ερωτήσεις, θα τις βρείτε στο www.minagric.gr

Τέλη συμμετοχής στις εξετάσεις 

Το τέλος συμμετοχής στις εξετάσεις έχει οριστεί από το Υπουργείο και είναι είκοσι πέντε ευρώ (25€)

Α) Μέχρι τις 31η Αυγούστου 2015, το ανωτέρω Τέλος Εξέτασης ορίζεται σε είκοσι πέντε ευρώ (25€).
Β) Από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, το ανωτέρω Τέλος Εξέτασης ορίζεται σε πενήντα ευρώ (50€).

Ενεργά Εξεταστικά Κέντρα του φορέα μας:

  1. Αιγίνιο Πιερίας
  2. Καρίτσα Πιερίας

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο τηλ.επικοινωνίας 23530-23405 για την ένταξή σας στη διαδικασία κτήσης του Πιστοποιητικού.

ΠροεπισκόπησηΣυνημμένοΜέγεθος
Ορθολογική χρήση Γεωργικών Φαρμάκων478.95 KB
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΗ ΥΛΗ ΣΤΗΝ Ο.Χ.Γ.Φ.455.96 KB
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Δηλώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας. Η συμπλήρωση και αποστολή της παρούσας φόρμας στην Σοφία Κακούρη κ ΣΙΑ ΟΕ δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.

Share

Υπόλοιπα Σεμινάρια

Το Κε.Δι.Βι.Μ 2 ΚΑΚΟΥΡΗ έχει καταξιωθεί, με περισσότερους από 2.000 αποφοίτους, ως το κατ΄εξοχήν ειδικευμένο κέντρο Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης Βασικών Δεξιοτήτων Πληροφορικής για Ενήλικες στην Βόρεια Πιερία, παρέχοντας άμεσες και οικονομικές λύσεις στις επείγουσες ανάγκες των υποψηφίων ΑΣΕΠ, των Δημοσίων Υπαλλήλων και όχι μόνο.

Σεμινάρια Επιμόρφωσης Προσωπικού Επιχειρήσεων Επισιτιστικών Επαγγελμάτων σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εργοδοτων σε Θέματα Άσκησης Καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας στις Επιχειρήσεις τους

Eκπαίδευση Προσωπικού Ασφαλείας (Άδεια Security)

ΤΟ ΚΕΚ ΚΑΚΟΥΡΗ σε συνεργασία με την Master ΑΕ, παρέχει εξειδικευμένα σεμινάρια προσωπικού ασφαλείας (Σεμινάρια Security). Τα σεμινάρια αυτά οδηγούν σε πιστοποίηση και άδεια προσωπικού ασφαλείας (Άδεια security) σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΚΕΜΕΑ.