Επιδοτήσεις για νέο ξεκίνημα σε ανέργους και αγρότες

Επιδοτήσεις σε μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν ξεκίνημα ή να εκσυγχρονίσουν τις ήδη υφιστάμενες που δραστηριοποιούνται  στον αγροτουρισµό, την οικοτεχνία, τη βιοτεχνία και τις υπηρεσίες στις αγροτικές περιοχές της χώρας θα χρηματοδοτεί το νέο Leader που ανοίγει μέσα στο α’ εξάμηνο του 2016

Κλειδώνουν στις 50 οι περιοχές εφαρµογής των νέων Leader, συµπεριλαµβανοµένου και του νοµού Θεσσαλονίκης. Σε ∆ήµους/Κοινότητες µέχρι 15.000 κατοίκων και προτεραιότητα σε αγρότες, γυναίκες, ανέργους.Κλειδώνουν στις 50 οι περιοχές εφαρµογής των νέων Leader, συµπεριλαµβανοµένου και του νοµού Θεσσαλονίκης. Σε ∆ήµους/Κοινότητες µέχρι 15.000 κατοίκων και προτεραιότητα σε αγρότες, γυναίκες, ανέργους.

Έτσι έχει ξεκινήσει ήδη η διαβούλευση για την έγκριση µέχρι και 50 στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης στις οποίες θα περιλαµβάνονται ∆ήµοι και Τοπικές Κοινότητες µέχρι 15.000 κατοίκους, ενώ προτεραιότητα για τις ιδιωτικές επενδύσεις θα έχουν οι αγρότες, άνεργοι και οι γυναίκες, σύµφωνα µε το Μέτρο 19 «Leader CLLD» του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης. Ειδικότερα θα χρηµατοδοτούνται επενδύσεις προϋπολογισµού έως 600.000 ευρώ οι οποίες θα πρέπει να είναι σύµφωνες µε το επιχειρησιακό σχέδιο των ΟΤ∆ (Οµάδες Τοπικής ∆ράσης), µέσα στις οποίες υπάγεται ο ενδιαφερόµενος επενδυτής.


Ενδεικτικές κατηγορίες χρηµατοδοτούµενων έργων:

  • Μεταποίηση και συσκευασία αγροτικών προϊόντων
  • Οικοτεχνία
  • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών
  • Επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής µετά την α΄ µεταποίηση
  • Χώροι εστίασης και αναψυχής
  • Επιχειρήσεις καταλυµάτων
  • Επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισµού
  • Τουριστικά γραφεία


Επιλέξιµες δαπάνες

Οι δαπάνες που θα καλύπτει το Leader όπως αποτυπώθηκαν σε ηµερίδα της Αναπτυξιακής Πάρνωνα θα είναι οι εξής:

  • ∆απάνες κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως οικοδοµικών εργασιών κ.λπ.
  • ∆απάνες διαµόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου προκειµένου να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις λειτουργίας της επιχείρησης.
  • ∆απάνες αγοράς νέου µηχανολογικού εξοπλισµού, περιλαµβανοµένου του λογισµικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, µέχρι την αγοραστική του αξία. Περιλαµβάνονται οι δαπάνες µεταφοράς και εγκατάστασης.
  • ∆απάνες αγοράς λοιπού εξοπλισµού απαραίτητου για τη λειτουργία της επιχείρησης και αγοράς οχηµάτων για τις επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισµού.
  • Γενικές δαπάνες συνδεόµενες µε τα ανωτέρω όπως, αµοιβές µηχανικών και συµβούλων.
  • ∆απάνες προβολής και προώθησης, όπως η έκδοση διαφηµιστικών φυλλαδίων.
  • ∆απάνες αγοράς ειδικών επαγγελµατικών µέσων µεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών.
  • ∆απάνες για την κάλυψη του κόστους µελέτης-εγκατάστασης συστηµάτων διασφάλισης ποιότητας και ποιοτικών σηµάτων και πιστοποίησης.



Τα είδη των τροφίµων Οικοτεχνικής παρασκευής

  1. Προϊόντα δηµητριακών, ιδίως απλά αρτοσκευάσµατα (π.χ. παξιµάδια κ.τ.λ) και ζυµαρικά
  2. Προϊόντα φυτικής προέλευσης µε ή χωρίς γλυκαντικές ύλες, ιδίως γλυκά κουταλιού, µαρµελάδες, κοµπόστες, ζελέ φρούτων, παστέλια µε ξηρούς καρπούς, πετιµέζι, µουσταλευριά.
  3. Προϊόντα µε παρθένα ελαιόλαδα και διάφορα αρωµατικά φυτά, µπαχαρικά, αιθέρια έλαια, χυµούς φρούτων κ.α. τρόφιµα σε συσκευασία έως δύο (2) λίτρων.
  4. Προϊόντα διατηρηµένα µε αλάτι, ξύδι και λάδι τρόφιµα φυτικής προέλευσης, ιδίως ελιές και προϊόντα ελιάς αλείµµατα, τουρσιά, σάλτσες.
  5. Προϊόντα διατηρηµένα µε ξήρανση τρόφιµα φυτικής προέλευσης, ιδίως φρούτα και λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια, αρωµατικά φυτά.
  6. Προϊόντα µε µέλι και ξηρούς καρπούς, αποξηραµένα φρούτα, µαστίχα, κρόκο κ.α. τρόφιµα
  7. Γαλακτοκοµικά προϊόντα, όπως τυρί, βούτυρο, γιαούρτι

 

Άνοιξε το Μητρώο για την Οικοτεχνία

Σε εφαρµογή και επίσηµα µπήκε η διαδικασία εγγραφής των αγροτών στο καθεστώς της οικοτεχνίας για την απευθείας διάθεση αγροτικών προϊόντων στην τοπική αγορά, καθώς σε λειτουργία πλέον βρίσκεται το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνών (ΚΗΜΟ) µέσα στο οποίο µπορούν να προχωρήσουν οι ενδιαφερόµενοι για να κάνουν τις αιτήσεις τους.

Η εγγραφή γίνεται µέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ όποιος προχωρήσει σε αυτήν θα πρέπει εντός 10 ηµέρων να πάει στις κατά τόπους ∆ΑΟΚ τα εξής δικαιολογητικά, σύµφωνα µε τη σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 2468/Β’/2015):

α) βεβαίωση από τα Τµήµατα Αγροτικής Ανάπτυξης για το ίδιο έτους µε το έτος υποβολής της αίτησης εγγραφής στο ΚΗΜΟ, που να αποδεικνύει ότι είναι ο ενδιαφερόµενος κατά κύριο επάγγελµα αγρότη

 β) αντίγραφο ∆ήλωσης Καλλιέργειας του ΟΣ∆Ε, του ίδιου έτους µε το έτος υποβολής της αίτησης εγγραφής στο ΚΗΜΟ

γ) απόδειξη πληρωµής e−παραβόλου για την εγγραφή στο ΚΗΜΟ, σύµφωνα µε την περ. γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 56 του Ν. 4235/2014

δ) ∆ήλωση συµµόρφωσης προς τις απαιτήσεις υγιε νής της παρ.1 του άρθρου 4. 2. Το προσωπικό της µονάδας τροφίµων οικοτεχνικής παρασκευής διαθέτει πιστοποιητικά υγείας τα οποία φυλάσσονται στην επιχείρηση και είναι στη διάθεση των ∆ΑΟΚ κατά τον έλεγχο.

Share

Διαβάστε Επίσης

12 Οκτ 2017

Σήμερα ή το πολύ αύριο Παρασκευή θα πιστωθούν τα χρήματα των ωφελούμενων του προγράμματος voucher 29- 64 

>>
17 Αυγ 2017

Επιτυχία 100% !!! Να γιατί πρέπει να προτιμάτε τα φροντιστήρια και όχι τα ιδιαίτερα. Εμπιστευτείτε μας για αποδεδειγμένα αποτελέσματα!

>>
27 Ιουλ 2017

Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας ανέργων εγγεγραμμένων στον Οργανισμό για εργασία σε δήμους και τις υπηρεσίες ασύλου. Οι αιτήσεις γίνονται από αύριο ηλεκτρονικά στο oaed.gr

>>
20 Ιουλ 2017

Την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Κατερίνης και την πρόταση του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, να δημιουργηθούν 108 νέες μόνιμες θέσεις στον καινούργιο Οργανισμό, οι οποίες θα αφορούν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα υιοθέτησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής του συνεδρίασης.

>>
29 Ιουν 2017

Την επιδότηση των επιχειρήσεων για προσλήψεις 1.295 ανέργων ηλικίας 25-29 ετών που ολοκλήρωσαν τα προγράμματα «Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας» ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ

>>
12 Ιουν 2017

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ PROFICIENCY ΚΑΙ LOWER.

>>
08 Μάιος 2017

Στα τέλη του 2017 θα ξεκινήσει το «πρόγραμμα εγγυημένης απασχόλησης» που θα εκπονήσουν το υπουργείο Εργασίας και Οικονομίας.  Θα αφορά 150.000 ανέργους που θα είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και θα υλοποιηθεί από τον Οργανισμό.

>>
27 Ιουν 2016

Πάνω από 100.000 ανέργους, αφορούν τα 12 προγράμματα εργασίας που θα υλοποιηθούν από το υπουργείο Εργασίας έως το τέλος του έτους και ορισμένα θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ


>>
10 Μάιος 2016

«Προ των πυλών» είναι οι δημόσιες προσκλήσεις για δύο προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 13.000 νέους 18-29 ετών καθώς και για 10.000 ανέργους 30-49 ετών, τις οποίες θα εκδώσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΟΑΕΔ.

>>
26 Ιαν 2016

Πρόγραμμα Voucher για ανέργους ηλικίας από 18 έως 24 ετών.

>>
11 Ιαν 2016

ΟΑΕΔ: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 26.000 ανέργους

>>
17 Δεκ 2015

Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές

>>
08 Δεκ 2015

ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα

>>
03 Δεκ 2015

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη του Προγράμματος "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα" από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020. 

>>
12 Νοε 2015

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

>>
06 Νοε 2015

ΕΣΠΑ: Το νέο πρόγραμμα για την αναβάθμιση επιχειρήσεων με επιδότηση

>>
05 Νοε 2015

Τα νέα προγράμματα για ανέργους - Το χρονοδιάγραμμα για εργασία σε 254.000 άτομα

>>
04 Νοε 2015

ΕΣΠΑ: Πρόσθετα κονδύλια έως 2 δισ. ευρώ για προγράμματα ανέργων

>>
19 Οκτ 2015

Επιδότηση 100% από το ΕΣΠΑ σε πτυχιούχους ανέργους του ΟΑΕΔ


>>
31 Ιουλ 2015

Αποτελέσματα για το Voucher Τουρισμού, Α΄ Κύκλος

>>
20 Ιουν 2015

Τον Ιούλιο ξεκινούν οι αιτήσεις για το Voucher τουρισμού όπου θα ωφεληθούν 8.000 άνεργοι.

>>
03 Απρ 2015

ΟΑΕΔ Οι θέσεις εργασίας ανά δήμο για την κοινωφελή εργασία 2015

>>
01 Απρ 2015

Εθνικό Σχέδιο Δράσης από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ορθή εφαρμογή των κανόνων χρήσης φαρμάκων φυτοπροστασίας.

>>
30 Μαρ 2015

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για μια σειρά από επιδόματα του ΟΑΕΔ

>>
09 Μαρ 2015

Ηλεκτρονική Ανανέωση του Δελτίου Ανεργίας του ΟΑΕΔ

>>
06 Μαρ 2015

Aνανέωση δελτίων Ανεργίας και αιτήσεις για παροχές και βεβαιώσεις

>>
04 Μαρ 2015

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 7.000 ανέργους πτυχιούχους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Παιδείας

>>
25 Φεβ 2015

Έως τέλη Μαρτίου η ολοκλήρωση των πληρωμών του εκπαιδευτικού επιδόματος

>>
08 Ιαν 2015

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 7.000 αποφοίτους των ΙΕΚ ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ

>>
31 Δεκ 2014

Ενίσχυση 100 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για ανέργους του ΟΑΕΔ και μικρομεσαίους

>>
24 Δεκ 2014

Άμεσα ξεκινά το πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων ΛΑΕΚ  0,24% από τον ΟΑΕΔ. Στόχος του προγράμματος είναι να διευρυνθούν οι ευκαιρίες κατάρτισης των εργαζομένων στις μικρές επιχειρήσεις η Επιτροπή Διαχείρισης του ΛΑΕΚ. 

>>
22 Δεκ 2014

Ο ΟΑΕΔ θέτει από σήμερα σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Παιδείας, που απευθύνεται σε 7.000 ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το πρόγραμμα καλύπτει νέους ανέργους πτυχιούχους, έως 29 ετών, και προσφέρει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

>>
20 Δεκ 2014

Τη Δευτέρα 22/12 ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο voucher του ΟΑΕΔ που απευθύνεται σε 7.000 ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το πρόγραμμα καλύπτει νέους ανέργους πτυχιούχους, έως 29 ετών, και προσφέρει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

>>
16 Δεκ 2014

Με το νέο πρόγραμμα παρέχονται σε 7.000 άνεργους, αποφοίτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης με έμφαση σε θέματα ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων καθώς και σε θέματα της αγοράς απασχόλησης, σύνταξη βιογραφικού και σε έννοιες που σχετίζονται με το περιβάλλον του «επιχειρείν» καθώς και σε δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

>>
07 Νοε 2014

Παράταση ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων του προγράμματος VOUCHER ανέργων 29 – 64 ετών!

>>
07 Νοε 2014

Δέκα απόφοιτοι ή τελειόφοιτοι μεταπτυχιακών σπουδών με γνώση Αγγλικών θα απασχοληθούν σε επιχορηγούμενες θέσεις πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις στη Γερμανία.

>>
07 Νοε 2014

Μέσω διαδικτύου γίνεται πλέον η ανανέωση της κάρτας ανεργίας μετά από την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας που αφορά την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.

>>
29 Οκτ 2014

Το ΚΕΚ ΚΑΚΟΥΡΗ σε συνεργασία με την Master ΑΕ, παρέχει εξειδικευμένα σεμινάρια προσωπικού ασφαλείας (Σεμινάρια Security). Τα σεμινάρια αυτά οδηγούν σε πιστοποίηση και άδεια προσωπικού ασφαλείας...

>>
29 Οκτ 2014

Το νέο πρόγραμμα όπως και το προηγούμενο που ήταν απόλυτα επιτυχές, απευθύνεται σε όλους τους ανέργους νέους, χωρίς διακρίσεις, έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα την αρχή της ισότητας και ως αποκλειστικό στόχο την καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας.

>>
29 Οκτ 2014

Συγκρότηση «οριστικού» Μητρώου Ενεργειακών Επιθεωρητών & Δράση Επιδότησης της Εκπαίδευσής τους – Δήλωση του Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη.

>>
27 Οκτ 2014

Δείτε όλα τα προγράμματα για ανέργους, εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που αναμένονται για 440000 ωφελούμενους συνολικά, σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους.

>>